Световния шампион на IBF в супер средна категория Крис Юбенк-младши е напълно уверен, че ще доминира в предстоящата му битка с шампиона на WBA Джордж Гроувс, когато двамата се изправят един срещу друг на 17-ти февруари в Манчестър, Англия.

Срещата между Юбенк и Гроувс ще бъде полуфинална от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS). Победителят от този двубой ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал, в който сили ще премерят Юреген Бремер и Калъм Смит.

Юбенк обеща да натиска Гроувс рунд след рунд, докато най-накрая той не се пречупи във втората половина от двубоя. Той гледа на тази битка и като определящата, която да го изведе от сянката на известния му баща, Крис Юбенк-старши.

"Очаквам да съм тотален господар на ринга и да нокаутирам Гроувс между шестия и осмия рунд. На 17-ти февруари ще се появи най-опасния боец за Джордж Гроувс. Тренирал съм за този двубой през целия си живот. Хората ме питат как върви моя подготвителен лагер, но аз не съм имал такъв. Аз работя за тази битка от 14-годишна възраст. Искам да покажа на какво съм способен", заяви Юбенк.

Младият британец има много високо мнение за себе си. Той се вижда като най-добрият талант в целия спорт и чувства, че най-накрая е дошло времето да го докаже.

"Крайната ми цел е да създам свое собствено име и наследство. Искам да гравирам собственото си име в световния бокс. Вярвам, че направих страхотен старт. С предстоящата ми битка мога да затвърдя името си в спорта. Сега е моето време да стана отделна личност, да изляза от сянката на баща ми и да докажа на всички, че съм най-добрият боец на планетата", добави Юбенк.