Британският боксьор Крис Юбенк-младши (26-2, 20 КО) би обмислил завръщане в средна категория, ако му бъде предложена правилната среща.

Миналата година Юбенк премина в супер средна категория и завоюва титлата на Международната боксова организация (IBO). След това той влезе в турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS) отново в супер средна категория.

В първия кръг на турнира той нокаутира Авни Йълдаръм в третия рунд на двубоя им през октомври миналата година, за да пробие своя път към полуфиналите. За жалост на Юбенк, там той беше изваден от турнира след загуба със съдийско решение от шампиона на Световната боксова асоциация (WBA) Джордж Гроувс.

В момента има две опции пред Юбенк, които биха могли да го задържат в супер средна категория. Едната е шампионът на IBF Кейлъб Труакс, а другата е човекът, който той победи - Джейм Дигейл.

В противен случай Юбенк-младши би се върнал в средна категория, където най-вероятно ще му предложат битка за някоя от титлите в дивизията.

"Ще поема по този път, който би ме отвел до някоя от титлите. Човекът, който Джордж победи - Джейм Дигейл - той е там и е свободен. Това е един от потенциалните мачове за мен, но и в средна категория има доста интересни двубои, които бих искал да направя", заяви Крис Юбенк.

"Освен това в средна категория бих се чувствал по-добре. В супер-средна категория се биете с хора, които са по-тежки от вас с няколко килограма, а това се усеща доста с течение на времето. Чувстваш го в ударите и в клинчовете. Аз се уча от всяко едно събитие. Въпросите свързани с устойчивостта на брадичката ми получиха своите отговори. Аз съм войн и няма да спра да се бия", добави британецът.

Крис Юбенк изрази и своето мнение за изминалата среща с Джордж Гроувс, която беше предшествана от много закани от негова страна. Тъмнокожият британец все пак заяви, че е почувствал, че е направил достатъчно, за да спечели срещата.

"Това е бокс и не винаги вършиш нещата по своя начин. Беше страхотна борба и аз почувствах, че съм направил достатъчно, за да спечеля, но Джордж имаше страхотен план за игра. Той ме хвана с няколко удара тук-там и предполагам, че това е било достатъчно, за да спечели някои от рундовете", завърши Крис Юбенк.