Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща и с члена на Управителния съвет на Световния боксов съвет (WBC) Владимир Лаптев по повод предстоящата гала вечер в София в събота (21 април) от 20,30 ч в спортен комплекс „Овергаз Арена“ в столичния квартал „Младост 2“.

Това е първото по рода си събитие у нас с участието на професионалисти и аматьори. Гвоздеят в програмата е боят между Даниел Станоев (България) и Евгений Алейник (Беларус) за сребърния пояс на WBC CISBB – регионалната организация на WBC за славянските държави, чийто президент е Владимир Лаптев.

„За нас е голяма чест, че ще проведем мач за сребърен пояс в България и Ви благодаря за подкрепата“, обърна се Лаптев към министър Кралев. Гостът изрази възхищението си от условията за боксова подготовка, които е видял в българските зали по време на престоя си у нас.

„Тези зали са мечта за всеки треньор“, коментира Лаптев. Той изрази увереност, че събития като предстоящата боксова гала в събота вечер ще привлече нови желаещи сред учениците да се занимават активно с бокс и изрази увереност, че страната ни скоро може да домакинства и на мач за златен пояс на WBC CISBB.

„Полагаме големи усилия да създадем максимално добри условия за почитателите на бокса, защото това е спорт с големи успехи и традиции в България“, заяви министър Кралев. Той посочи, че в големите градове са изградени или обновени зали за бокс, а предстои откриването и на строящата се многофункционална зала в Бургас.

 На срещата с министър Кралев присъстваха също президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, членът на УС на федерацията и рефер на WBC Венцислав Николов, президентът на Българския професионален боксов съюз Никола Николов и генералният секретар Евгения Петрова. Те запознаха министъра с хода на организацията на боксовата гала вечер с участието на професионални боксьори и аматьори. В програмата влизат седем боя, като във всички има българско участие. По правилата на олимпийския бокс ще се бият носителят на купа „Странджа“ за 2018 г. Петър Белберов и сърбинът Владан Бабич. Ще има пет рейтингови срещи между професионалисти българи и чужденци, а най-голям интерес се очаква да предизвика мачът между Даниел Станоев и Евгений Алейник за сребърния пояс на WBC CISBB.