Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей Ковальов направо побесня, когато разбра за последните изявления, направени наскоро от пенсиониралия се бивш безспорен шампион в дивизията Андре Уорд.

Миналата седмица Уорд даде интервю, в което коментира стремежа на Ковальов за трета среща между двамата и как руският боксьор постоянно мрънкал за резултатите от двата двубоя между двамата.

Уорд мина през ранен нокдаун, за да спечели първата среща с Ковальов с много близко съдийско решение през ноември 2016 година. След това Уорд записа и победа с технически нокаут в реванша през юни 2017 година.

Ковальов обаче вярва, че е бил ограбен от съдиите в първата среща, а във втората е станал жертва на реферска небрежност, тъй като Уорд му нанесъл множество безнаказани удари под пояса.

Уорд пък от своя страна посъветва Ковальов да приеме случилото се и да продължи с кариерата си.

"Всичко е добре документирано. Върнете се назад и погледнете всички негови извинения. Аз не искам да го правя, тъй като го смятам за унизително. Ако един човек гледа на нещата по този начин, като Ковалев, той ще продължава да изпада в една и съща ситуация и всеки път ще смята, че грешките са на другите, а не негови. Аз се боксирам от 23 години и това се случва доста често", заяви Уорд.

Когато тези изявления бяха прочетени от Ковальов, шампионът в лека-тежка категория на WBO избухна.

"Майната му на Андре Уорд! Не искам да говоря за него. За мен той е никой, той не е истински шампион. Той ме победи нечестно, използвайки мръсни и подмолни игри. Срещу мен той не се би сам, а с целия си отбор. Неговият екип свърши много добра работа извън ринга, за да може той да ме победи", заяви руснака.

Ковальов ще се завърне на ринга още тази събота вечер, когато ще защитава титлата си срещу претендента Игор Михалкин в свещената за бойните спортове зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.