Ако трябва да вярваме на думите на суперзвездата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Магрегър, преговорите за среща-реванш с Флойд Мейуедър са приключили... за сега и завинаги.

През изминалия ден ирландецът пусна публикация в Инстаграм, чрез която обяви, че Мейуедър е "извън текущите преговори за негов следващ двубой", като се позовава на слуховете, които свързваха американеца с авантюра в света на смесените бойни изкуства.

"Щастлив съм за Флойд Мейуедър и за неотдавнашното му изявление, че той е аут от текущите преговори за двубой с мен. Това е и причината, поради която никога не съм търсил реванш от него. Бях щастлив с неговото пенсиониране. Моята игра не прощава на никого. Тя не е като другите игри. Разбирам напълно решението му да остане пенсиониран. Сега ще продължа своите преговори и ще видим какво ще стане. Пожелавам ти приятна пенсия, младши. Сега ела тук и дай на стареца една прегръдка за старите времена. Гордея се с теб, синко. Искрено твой, Старши", се казва в публикацията на Макгрегър.

Тези думи на ирландеца са в пълно противоречие с последните коментари на Макгрегър, в които той заяви, че Мейуедър със сигурност ще съжалява, ако не се възползва от възможността за реванш с него по правилата на смесените бойни изкуства.

Майуедър е неразривно свързан със света на смесените бойни изкуства от началото на 2017-та година, когато неговата вражда с Конър Макгрегър завърши с мултимилионна боксова среща миналия август, която Майуедър спечели чрез технически нокаут в 10-ия рунд. 

Това е и единствената друга битка, която Макгрегър е направил, откакто победи Еди Алварес през декември 2016-та година в събитието UFC 205, спечелвайки титлата на организацията в лека категория.

През последните няколко седмици слуховете за евентуално преместване на 40-годишния Мейуедър в света на смесените бойни изкуства бяха ускорени от коментарите на треньора на Макгрегър Джон Кавана, президента на UFC Дейна Уайт и самия Мейуедър.