Интересува ли ви колко пари приблизително прибраха Ломаченко и Ригондо от тяхната среща в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк? Е, най-вероятно не е толкова, колкото очаквате, но нека първо си припомним какво се случи в събота вечер (9 декември).

Дългоочакваната битка в крайна сметка не предложи това, което всички очакваха, но уви, това рядко става, когато и двамата бойци на ринга имат толкова технични стилове.

Всички очакваха да има битка на тези стилове, но Ломаченко така и не даде възможност на Ригондо да наложи своята игра. Украинецът просто беше прекалено добър.

Без съмение в следващите дни Ригондо ще се буди с ниско самочувствие, но поне може да се успокоява от факта, че е спечелил някакви пари. Не толкова, колкото си мислите.

Хонорарите за нощта бяха:

Ломаченко - 1,2 милиона долара

Ригондо - 400,000 долара

Когато се замислим, че доларът в последно време е доста нисък и че Ригондо ще трябва да удържи данък, ще трябва да плати на своите треньори, в крайна сметка той може чисто да прибере около 200,000 долара, което е изключително малко за битка, която изправи един срещу друг двама от най-техничните боксьори на планетата.

Само да вметнем, че има доста голяма разлика от спечелените 250 милиона долара от Флойд Мейуедър-младши за битката му с Конър Макгрегър през август.