Бившият световен шампион в лека и супер-лека категория Амир Хан ще се завърне на ринга на 21-ви април в "Ехо Арена" в Ливърпул след почти  две години извън спорта, но срещу кого? 

Промоутъра на Хан (31-4, 19 КО) Еди Хърн заяви, че цели 16 кандидати се разглеждат като евентуални негови противници. Бизнесменът дори обяви, че е изпратил списък с всички възможни опоненти на треньора на британеца Върджил Хънтър.

Най-популярните имена от този списък са на боксьори като Джосесито Лопес, Маркос Майдана, Андре Берто, Сами Васкес, Фил Ло Греко, Маурисио Херера и дори това на шампиона на IBF в полусредна категория Ерол Спенс.

"Изпратих на Върджил списък с 16-ет имена. Някои от тях са на бойци като Васкес, Лопес, Херера и Ло Греко. Не мисля, че има някакъв шанс да изберат Лопес. Амир трябва да се бие с някои достоен опонент, но не трябва да правим грешка в същото време. Опонентът му трябва да бъде конкурентен, но да бъде конкурентен спрямо формата, в която сега се намира Хан. Не можете да очаквате Амир да влезе и да бъде толкова остър, колкото някога е бил в кариерата си, няма как да стане. Искам някой, който е способен да окаже натиск върху него и все пак срещата да бъде вълнуваща, но без големи грешки", заяви Хърн.

Най-вероятно от лагера на Хан ще се спрат върху някое популярно име, което обаче вече е в залеза на своята кариера. При това положение те ще запишат победа над популярен боксьор без да рискуват особено много, но в бойните спортове все пак всичко е възможно.