Шампионката на Международната боксова федерация (IBF) в лека категория Виктория Бустос ще има шанс да спечели още една титла в лека категория, когато се изправи срещу шампионката на Световната боксова асоциация (WBA) Кейти Тейлър в Бруклин, Ню Йорк на 28-ми април.

29-годишната Бустос има шест успешни защити на колана на IBF, който спечели през 2013 година. Професионалният  рекорд на аржентинката е от 18 победи и 4  загуби. Интересното в нейната кариера, е, че тя никога не е побеждавала с нокаут или технически нокаут.

31-годишната Тейлър пък ще се опита да направи втора защита на титлата на WBA, която спечели през 2017-та година. Ирландката е притежателка на професионален рекорд от 8 победи и 0 загуби, като четири от победите са дошли с нокаут.

"Да бъда безспорна шампионка е много важно за мен", бяха първите думи на Тейлър, след като срещата с Бустос беше официално обявена.

Ирландката победи Анахи Санчес през октомври, за да стане шампионка на Световната боксова асоциация (WBA), след което два месеца по-късно направи и първата си защита срещу Джесика МакКаскил.

"Миналата година беше чудесна за мен, но аз никога не се задоволявам с това, което съм постигнала и винаги гледам към следващото предизвикателство. Вярвам, че спечелването на първата ми титла като професионалист е само началото, искам да се бия с всички останали шампиони, за да обединя леката категория", заяви олимпийската шампион от 2012-та година.

"Бустос е една от най-дългогодишните шампионки в женския бокс, така че очаквам много трудна среща. От началото на месеца водя активен тренировъчен лагер в Кънектикът, така че тежката работа за мен започна и съм много развълнувана, че ще имам шанса да спечеля още една световна титла", добави Тейлър.