Нещата поеха в неочаквана посока за турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS) в супер-средна категория, след като стана ясно, че Юрген Бремер (49-3, 35 КО) се оттегля от полуфиналната среща с Калъм Смит (23-0, 17 КО), тъй като се бори със заболяване в продължение на последните няколко дни.

Срещата между Смит и Бремер трябваше да се проведе тази събота в "Арена Нюрнберг" в Германия.

Организаторите на турнира обаче реагираха мигновено и намериха негов заместник в лицето на холандеца Ники Холцкен (13-0, 10 КО). Холцкен е приемлива алтернатива, тъй като той така или иначе щеше да се бие в една от подгряващите срещи за вечерта, което значи, че ще бъде подготвен за срещата със Смит.

Холцкен е уважаван кикбоксьор, който през 2013-а година реши да премине в света на бокса. Той е бивш шампион в полусредна категория на кикбоксовата организация "Glory", двукратен европейски шампион по муай-тай и шампион на К-1 MAX Скандинавия за 2006-а година.

Почти всички боксови срещи на Холцкен са се провеждали в Холандия. Той никога не е срещал някого на нивото на Смит, но е по-добър вариант за заместник на Бремер от Дмитри Чудинов, който загуби последната си среща чрез съдийско решение от 45-годишния Лоленга Мол.

За да стигне до полуфиналите, Смит надделя чрез съдийско решение - 116-112, 117-110, 117-111 - над шведа Ерик Скоглунд през октомври миналата година в "Еко Арена" в Ливърпул, Англия.