Ще бъде ли UFC 220 събитие, в което ще бъдат коронясани двама нови шампион или пък "старите кучета" ще продължат да трупат престиж, а може би ще видим по малко и от двете?

Шампионът в полутежка категория Даниел Кормиер ще защитава титлата си срещу Волкан Йоздемир в съ-основното събитие за вечерта. В основната битка пък шампионът в тежка категория Стипе Миочич ще се изправи срещу ужасяващия гигант Францис Нгану. И двете битки биха могли да завършат с впечатляващи нокаути.

Ето и малко интересна информация свързана с предстоящото събитие.

1. Историята на UFC в Бостън

Това ще бъде петото събитие на UFC в Бостън и по-специално в "ТД Гардън". Организацията преди това гостуваше в града за събитията си UFC 118 през 2010-та година, UFC Fight Night 26 през 2013-та, UFC Fight Night 59 през 2015-та и UFC Fight Night 81 през 2016-та. Четирима бойци от предстоящата бойна карта са били и преди в тази зала: Глейсън Тибау, Роб Фонт, Кайл Бошняк и Францимар Баросо.

2. Всички бойци влязоха в допустимите килограми за категориите си

Всички 22-ма бойци от 11-те битки успешно преминаха вчера през кантара. В въпреки че това звучи нормално за повечето зрители, не е тайна, че в много малко събития абсолютно всички атлети успяват да преборят кантара.

3. Освен основните две битки, останалата част от бойната карта е съставена от доста непопулярни имена - поне на пръв поглед.

По-голямата част от феновете гледат събитията на UFC най-вече заради основните срещи за вечера, но това ще има дори по-голяма тежест в ранните часове на неделя сутрин. Преди на сцената да излязат Миочич, Нгану, Кормие и Йоздемир, феновете трудно ще разпознаят останалата част от бойците.

4. Кой ще дебютира в UFC 220?

Брандънн Дейвис ще направи своя дебют за организацията в битка с ветерана Кайл Бошняк в ранната предварителна карта. Мат Бесет, Дан Иге и Хулио Арка също ще направят своеобразен дебют, тъй като и тримата преди това се състезаваха само в организираното от президента на UFC Дейна Уайт събитие "Претендентът". В него бизнесменът търсеше нови звезди за организацията и това са само част от неговите избраници. Битките на тези момчета не са отразени като официални мачове от UFC.

5. Класирани, непобедени и бойци с впечатляващи серии

Броейки и двете основни битки за вечерта, в UFC 220 има само девет класирани бойци от общо 22-ма, които ще влязат в клетката. Освен Нгану, Миочич, Йоздемир и Кормие, никой от останалите атлети не е в Топ 10 в категорията си. 

Единственият непобеден боец в картата е Шейн Бургос с рекорд от 10-0. Той е и 3-0 под банера на UFC и има звезден потенциал най-вече в ръцете си. Неговият боен стил е забележителен и той преследва нокаута във всеки един двубой. 

Бургос е в серия от десет поредни победи, но това не е най-дългата серия в бойната карта. С 11 поредни победи може да се похвали Алешандре Пантоя, които му осигуриха и битката с Дъстин Ортис в това голямо събитие на UFC. Нгану пък е в серия също от 10 поредни победи, а опонентът на Бургос, Келвин Катар, спечели последните си девет двубоя.

6. Бойци, които отчаяно се нуждаят от победа

Глейсън Тибау се завръща в Октагона след двугодишна пауза. Той загуби последните си две битки преди това и трето поредно поражение може да прекрати кариерата му в най-популярната организация, а може би не само в нея. 

Даниел Кормие е другият боец, който вероятно ще преглътне много трудно евентуална загуба. Той се справи без проблеми с всички опоненти в полутежка категория, с изключение на Джон Джоунс. Благодарение обаче на втората положителна допинг проба на Джоунс, Кормие все още е шампион в дивизията. Сега той ще трябва да убеди феновете, че коланът заслужено все още е в него. 

Докато поражението му от Джоунс през юли миналата година бе отменено, Кормие знае, че все още трябва да покаже, че може да победи Джоунс. Ако загуби от Йоздемир, на 38-годишна възраст, може да е трудно за него да се задържи достатъчно дълго, за да има шанс отново да се изправи срещу Джоунс.

7. Битка от предварителната карта, която не искате да изпускате

Абдул Разак Алхасан и Сабах Хомаси сътвориха истина война на 2-ри декември 2017-та година на събитието UFC 218. Алхасан свали в тежък нокдаун Хомаси с мощен удар и битката изглеждаше приключила, но за изненада на всички Хомаси се изправи и се нахвърли върху своя опонент, но вече беше късно, съдията Хърб Дийн прекратил срещата отсъди победа за Алхасан с технически нокаут. След края на двубоя Хомаси беше бесен и се закани да си отмъсти. Ако тези двама бойци започнат оттам, където приключиха миналата си среща, ще наблюдаваме друга поразителна битка.

Ето и пълната бойна карта за събитието:

Основна карта:

Стипе Миочич (111.5 кг) - Франсис Нгану (119.2 кг) (за титлата в тежка категория)
Даниел Кормие (93 кг) - Волкан Йоздемир (93 кг) (за титлата в полутежка категория)
Калвин Катар (66 кг) - Шейн Бургос (66.2 кг)
Гиан Виланте (93,4 кг) - Францимар Барозо (93 кг)
Томас Алмейда (61.4 кг) - Роб Фонт (61.7 кг) 

Предварителна карта:

Дъстин Ортиз (56.9 кг) - Алешандре Пантоя (57.1 кг)
Абдул Разак Алхасан (77.1 кг) - Сабах Хомаси (77.5 кг)
Кайл Бочняк (66.2 кг) - Брандън Дейвис (66.2 кг)
Дан Иге (66 кг) - Хулио Арка (66.2 кг)

Ранна предварителна карта:

Ислам Макчачев (70.7 кг) - Глейсън Тибау (70.3 кг)
Мат Бесет (66.2 кг) - Енрике Бразола (66 кг)