По-рано днес мексиканската суперзвезда в средна категория Канело Алварес изненадващо даде положителна допинг проба за забраненото вещество кленбутерол. 

Алварес трябва да се изправи срещу шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC Генади Головкин на 5-ти май в дългоочаквания реванш между двамата атлети, след като първият им двубой завърши наравно през септември 2017-та година.

Така че сега въпросът е, какво се случва с тази среща, която е планирано да се проведе в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас?

Ерик Гомес, президент на промоутърската къща "Golden Boy", която представлява мексиканеца заяви: "Убеден съм, че всичко с реванша ще бъде наред. Ще направим допълнителни тестове на Канело, но смятам, че всичко ще бъде наред. Нивото на откритото вещество е много ниско. Канело е още в Мексико, но до дни ще буед в Сан Диего, САЩ. Вероятно веществото вече е извън организма му".

Интересното в случая е, че има и доста други спортисти от Мексико, които са дали положителни резултати за кленбутерол поради приема на замърсени месни продукти. В този списък през последните години са попаднали боксьори като Франциско Варгас и Ерик Моралес.

"За съжаление много от спортистите в Мексико не спазват стриктен хранителен режим и не внимават с приема на добавки", заяви Гомез, който добави, че Алварес няма никакви възражения да му бъдат направени допълнителни допинг тестове преди реванша с Головкин. 

"Канело няма никакви възражения да му бъдат направени допълнителни допинг тестове", заяви Гомес.

Предстоящият реванш между двете суперзвезди ще бъде под егидата на Доброволческата антидопингова агенция (VADA). Гомес посочи, че Канело е бил подложен на множество тестове през последните си 12 срещи.

"За всяка битка Канело е тестван по десетина пъти, така че в случая говорим за атлет, който е бил тестван около 150 пъти, кръв и урина, като всичко до сега е било наред", завърши Гомес.

И докато Алварес ще започне своя подготвителен лагер тази седмица, Головкин вече е в Калифорния и се подготвя за реванша.

"Ще продължим да се подготвяме за реванша, докато не чуем нещо различно от Атлетическата комисия на Невада (NSAC)", заяви промотъра на Головкин Том Льофлер.

"Ние винаги сме били за чистия спорт и винаги сме подлагали Генади на множество допинг тестове. Самият той не иска да оставя никакви съмнения относно своята подготовка. Генади счита, че от уважение към спорта трябва боксьорите да се бият при равни условия. Така че ще видим какво ще се случи с положителния тест на Канело и след това ще вземем решение", добави Льофлер.