Шампионът на WBO в средна категория Били Джо Сондърс впечатли боксовата общественост в събота вечер, след като спечели доминантно почти всеки един от рундовете в битката си с Дейвид Лемьо - битка, която мнозина очакваха да бъде изключително равностойна.

Сондърс с убедителна победа над Лемьо

Реалността обаче не би могла да бъде по-далеч от истината, тъй като Сондърс предаде боксов урок на своя опонент, който дори се би пред родна публика. С тази си победа британецът подобри перфектния си професионален рекорд до 26-0.

В един момент по време на битката, Сондърс дори си позволи да се позабавлява и се подигра на своя опонент, когато поредният удар не Лемьо пропусна целта:

Това е пример за относителната лекота, с която Сондърс спечели срещата. Сега той се насочва към някои големи битки през новата година в средна категория, като обединителна среща за титлите срещу някои от останалите шампион в дивизията.

Макар че реваншът между Генади Головкин и Канело Алварес все още не е официално обявен, все пак се смята, че това ще се случи в Лас Вегас през месец май. Това означава, че Сондърс ще трябва да изчака до края на 2018-а година, ако иска да се бие с победителя от тази среща.