Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО) се отправи към Канада, за да се изправи срещу местния фаворит и нямаше как да се представи по-добре, доминирайки над Дейвид Лемьо (38-4, 33 КО) в продължение на всичките 12 рунда, за да запази титлата си на WBO в средна категория. Това показват и резултатите от съдийското решение - 117:111, 118:110 и 120:108 в полза на Сондърс.

Дейвид Лемьо беше надигран от началото до края на тази битка, непрекъснато люлеещ се и пропускащ удари към неуловимия, хлъзгав Сондърс, който просто доминираше и откровено направи Лемьо да изглежда втора класа боксьор на моменти.

"Знам какъв боец е Лемьо. Знех какво ще ми предостави. Аз изглеждам лесен за удряне, лесен за нокаутиране, приличам на боксьор, който често остава без въздух, но в крайна сметка не можеш да ме удариш", заяви натрупалия самоувереност Били Джо Сондърс след края на битката.

Сондърс също така предизвика Генади Головкин, който държи титлите на WBC, WBA и IBF в средна категория.

"Вече пребих достатъчно хора. Головкин, продължаваш да казваш, че искаш моя колан. Ти ме предизвикваше, когато бях извън форма и не изпитвах удоволствие от бокса. Ела сега и се бии с мен. Сега ще е друго. Ще нанасяш удари по въздуха", добави Сондърс.

Дейвид Лемьо пък заяви: "Това не беше най-доброто ми представяне. Свалям шапка на Били Джо, но след втория рунд не можех да използвам лявата си ръка по начина, по който исках. Той се движеше много, така че имах малко трудности с пласирането на ударите".

Били Джо Сондърс диктуваше битката през цялото време със своята по-слаба лява ръка и успя да пласира 37%-та от опитите си за удар с нея (103 от 279), в сравнение със скромните 12 от 120 удара (10%) на Лемьо.

Мощните удари бяха доста по-близки като Сондърс пласира 62, а Дейвид Лемьо 55, но британеца пласира 41%-та от тези удари, което беше с 18%-та по-висок резултат от този на Лемьо, който просто не успя да пласира смислен удар по време на цялата битка.