Един от основните претенденти на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Йоел Ромеро се оплака преди няколко дни, че никой от Топ 10 бойците в дивизията не иска да се изправи срещу него, но днес се намери някой, който е готов да приеме това предизвикателство.

Американецът Дейвид Бранч се самопредложи за битка с Ромеро в предстоящото събитие на UFC в Орландо на 24-ти февруари 2018-та година. Бранч беше изключително респектиран в предизвикателството си, но е ясно, че е готов да се изправи срещу страховития претендент в средна категория, ако от UFC успеят да организират тази битка.

"Йоел Ромеро, хората имат основание да се страхуват от теб, приятелю. Искам да се бия с най-опасните хора в света и ти си един от тях. На 24-ти февруари в събитието на UFC в Орландо бих искал да се бия с теб", се казва в публикацията на Бранч. Бранч не е влизал в клетката от септември, когато претърпя загуба от Люк Рокхолд, докато Ромеро не е влизал в действие, откакто загуби чрез съдийско решение битката с настоящия шампион в дивизията Робърт Уитакър през юли.

​Ромеро не загуби никакво време да отговори на предизвикателството, защото така или иначе чакаше от UFC да му намерят опонент, след като обяви, че е готов да се завърне.