След като загуби 5-рундовата война с Робърт Уитакър за временната титла в средната категория на Ultimate Fighting Championship (UFC), Йоел Ромеро се насочи към бившия шампион в дивизията Люк Рокхолд, но плановете на Люк изглежда не бяха същите.

Всичко обаче изглежда е било стратегия от страна на Рокхолд, тъй като Йоел е убеден, че бившия шампион на Strikeforce и UFC просто е търсил най-лесната битка.

"Не разбирам защо той отказа да се бие с мен. Не разбирам. Може би е имал стратегия и тя е била да се бие с най-лесния за него опонент. Моите уважения към Дейвид Бранч ( последния опонент на Рокхолд), но това е начина, по който той е изчислил нещата. Това е манталитета на Люк", заяви Ромеро.

След като Рокхолд отказа Бранч в първата си битка за годината през септември, американеца получи изненадващ шанс да се бие за титлата срещу Робърт Уитакър, след като Джордж Сен Пиер оваканти колана преди няколко седмици.

Според Йоел, обаче, Рокхолд е трябвало да се пие първо с него и победителят от тази битка да получи шанс да се бие за титлата.

"По мое мнение, той трябваше да се бие първо с мен и победителят да се бие с Робърт. Проблемът е, че UFC правят събитие в Австралия, а този човек е шампионът и сега е наложително да се бие, за да вземе участие в събитието в неговата родина. Затова от организацията дадоха шанс на Рокхолд, който спечели последната си битка", заяви Ромеро, който също добави, че сега чака някой да се съгласи изобщо да се бие с него.

"Чакам да ми уредят битка. Искам основната битка за събитието на 24-ти февруари в Орландо. Чаках за битка с Рокхолд, но сега знам, че той ще се бие с Робърт. Сега чакам друга битка. Истината е, че никой не иска да се бие с мен. Затова чакам от UFC да ми уредят такава. Може би с Майкъл Биспинг", заяви през смях Ромеро, потвърждавайки, че и Келвин Гастелум също е отказал да се бие с него.

Разбирата, след две брутални загуби, Биспинг едва ли ще се завърне в действие през февруари, тъй като и без това планира да сложи край на кариерата си на домашна територия в Лондон, Англия месец по-късно.

Все пак Ромеро се нуждае от достоен претендент, който да се изправи срещу него в клетката и с нетърпение очакваме да видим кой ще е той.