Втора победа постигнаха българските състезателки на европейското първенство по бокс за жени, на което домакин е София. Донесе я Мелис Йонузова в категория до 64 кг. 

В среща от втория кръг тя надигра литовката Аустея Аусиуте с 5:0 съдийски гласа. Българката, която преди два месеца спечели континенталната титла до 22 години, ще срещне Ивоне Расмусен (Дания) на четвъртфиналите.

"Не можах да изиграя моята си игра. Не бях много притеснена, но по принцип трудно започвам, заяви след дебютния си мач на голямо първенство при жените Йонузова. - Датчанката я познавам, но не съм играла срещу нея. Надявам се оттук нататък да боксирам по-добре".

Личният треньор на Йонузова и старши на националния Фикрет Ереджебов не скри задоволството си от представянето на своята възпитаничка. 

"Корава съперничка беше литовката. Удряше сериозно, но се видя, че сме тренирани добре", заяви той.

Йонузова се радваше на подкрепата на своя брат от трибуните, а националките получиха поздравления от спортния министър Красен Кралев, който също изгледа срещата на Мелис.

По-рано през деня Станимира Петрова тръгна с победа за тима ни, днес на ринга ще се качат още три българки - Стойка Петрова (кат. до 54 кг), Деница Елисеева (60) и Аслъхан Мехмедова (69).