Бившият безспорен световен шампион в полутежка и тежка категория Ивендър Холифийлд смята, че Флойд Мейуедър-младши е велик боец. Също така той отбелязва, че вече пенсионираният крал на многомилионните сделки никога не е правил опит да стане безспорен шампион, в която и да е категория.

Мейуедър спечели титли в категории супер-перо, лека, супер-лека, полусредна и супер-полусредна - но той никога не е бил безспорен шампион в някоя от тях.

Най-близко до това да разчисти изцяло дадена дивизия Мейуедър беше през 2015 година, когато победи Мани Пакиао в битката им в полусредна категория за титлите на WBC, WBA и WBO. След битката, обаче, Мейуедър отказа да плати таксата за санкциониране на WBO и титлата му беше отнета.

Вече пенсионираният боксьор е горд от факта, че е спечелил титлата на WBC в пет различни дивизии, но Холифийлд смята, че това не е достатъчно. Според него Флойд е трябвало да се бие и с другите шампиони в петте категории.

"Моето мнение е, че той е велик боец, но всъщност не можем да кажем, че е безспорен шампион. Трябва да вземеш всички титли в дадена категория, за да бъдеш безспорен шампион. Не можеш просто да се хвалиш с колана на WBC и да смяташ, че това е достатъчно", заяви Холифийлд.

"Голямо постижение е да имаш всички колани, а не само един. Аз исках да бъде безспорен шампион и сега гордо мога да кажа, че съм бил безспорен шампион на света. Откакто Мохамед Али се пенсионира, никой не беше ставал безспорен шампион. И така, докато Майк Тайсън не стана първият, след това Бъстър Дъглас, след това и аз, после Ридик Боу и накрая Ленъкс Люис. Това са петима боксьори, които отделиха от своето време и казаха: "Не искам просто да бъде един от шампионите - искам да бъде безспорен шампион, за да знаят всички, че аз съм най-добрият", добави Холифийлд.