Шампионът на Световната боксова асоциация (WBA) в супер-средна категория Джордж Гроувс ще поиска отлагане на финалната среща от Световните боксови суперсерии (WBSS), която по график трябва да се състои на 2-ри юни в "О2 Арена" в Лондон. В нея британеца ще се изправи срещу непобедения до този момент Калъм Смит (24-0, 17 KO).

Гроувс (28-3, 20 KO) е претърпял дребна операция на рамото, след като го извади в последния рунд на полуфиналната среща с Крис Юбенк-младши (26-2, 20 KO), която той спечели чрез съдийско решение миналия уикенд.

"Добро утро фенове на бокса. Тази сутрин влизам за дребна операция на контузеното ми рамо. Добрата новина е, че ще бъде готов да се бия във финала през юли. Ще поискам отлагане на финалната среща с един месец и се надявам, че ще спечеля", заяви Гроувс.

В крайна сметка всички очакват Гроувс да получи нужното време за възстановяване, тъй като никой не иска да гледа финална среща без истинските финалисти. Организаторите на турнира получиха скорошен нагледен пример за това, след като в полуфиналната среща Ники Холзкен се наложи да замести разболелия се Юрген Бремер и едва 3,500 човека се появиха в "Нюрнберг Арена", за да наблюдават двубоя между Калъм Смит и Холзкен.

От страна на Смит също не се очакват проблеми, тъй като неговият промоутър Еди Хърн наскоро заяви: "Трябва финала да бъде отложен. В края на такъв добър турнир би било нелепо да направим финала без Гроувс".