Британският промоутър Франк Уорън опипва почвата около организирането на среща между двама олимпийски съотборници за 15-и септември в Лондон. Опитният промоутър обмисля начин как да накара шампиона на WBO в средна категория Били Джо Сондърс да се качи в горната дивизия, за да предизвика шампиона на IBF в супер-средна категория Джеймс Дигейл. За да се случи това, Сондърс трябва да качи почти 4 килограма

"Били ще трябва да качи килограми, за да стигнем до споразумения. Ще видим дали ще успеем. Има много варианти пред нас, но това ще бъде страхотна среща. Към момента имаме и други варианти, но това е основната ни цел. През този уикенд трябва да седнем с Били и да решим какво ще правим", заяви Уорън.

Джеймс Дигейл (24-2-1, 14 КО), който спечели олимпийски злато през 2008-а година, напоследък изпитва доста трудности на ринга. През декември той беше неприятно изненадан от непретенциозния американец Кейлъб Труакс, като впоследствие, макар и изключително трудно, все пак успя да си върне титлата отново срещу същия опонент.

Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO) пък за последно се би през декември, когато показа най-добрата своя версия, доминирайки и спечелвайки срещата с канадеца Дейвид Лемьо чрез категорично съдийско решение, спечелвайки всеки едни рунд от двубоя.

Първоначалните планове на Сондърс включваха двубой с шампиона на WBA, WBC и IBO в средна категория Генади Головкин на 25-ти август, но двубоят пропадна след като казахстанеца се договори за среща реванш с мексиканската суперзвезда Канело Алварес за 15-и септември.