Президентът на промоутърската компания "Golden Boy Promotions" Ерик Гомес, който представлява интересите на мексиканската суперзвезда Канело Алварес, заяви, че той и цялата организация не желаят да губят повече време в преговорите за реванш със световния шампион в средна категория на IBO, WBA и WBC Генади Головкин.

Затова Гомес уточни, че Головкин разполага със срок до днес (14-ти юни), за да приеме тяхното предложение за разпределение на наградния фонд в съотношение 57,5% на 42,5% в полза на Канело. В противен случай от организацията ще финализират сделката за двубой на мексиканеца с Даниел Джейкъбс за 15-ти септември в Лас Вегас.

"Това е окончателното ни предложение. Преминахме през много неща, за да стигнем до тук. Край на игричките. Головкин има време до обяд, за да приеме или да се откаже. Ако се откаже, желая му успех. Пред нас има вариант и за двубой с Даниел Джейкъбс", заяви Гомес.

Интересно е да отбележим, че в първата среща между Алварес и Головкин наградният фонд беше разпределен в съотношение 70% на 30% в полза на Алварес. Очакваше се, че за втората среща, която беше планирана за 5 май, Головкин ще получи леко увеличение – 35% от наградния фонд. Но след провала на срещата по вина на Алварес, екипът на Головкин поиска равно разделение на хонорарите. По време на текущите преговори от "Golden Boy" се съгласиха да увеличат дела на Головкин до 40%, но неговият екип настоява най-малко за 45%.

Това поставя случаят в патова ситуация. Дали някой ще отстъпи от своята позиция ще разберем в следващите дни, ако не още днес.