Настоящият шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) заяви, че срещата реванш с мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 КО) е негов приоритет за септември тази година.

Двамата боксьори трябваше да се изправят един срещу друг на 5-ти май в Лас Вегас, но събитието бе отменено, след като Канело даде две положителни допинг проби за забраненото вещество кленбутерол.

Мексиканецът получи шестмесечно наказание за тези свои действия и сега планира да се бие отново през септември - което може да се окаже новата дата за среща с Головкин.

"Реваншът с Канело би била най-голямата боксова среща в света. Това би бил двубой, който ще бъде много полезен икономически за всички замесени в него. Аз съм готов за септември, ако и те са готови", заяви казахстанецът.

"Канело е мои основен приоритет за септември, но разбирам, че има и други бойци като Джермал Чарло и Били Джо Сондърс, но за сега оставам съсредоточен върху предстоящата ми среща на 5-ти май и след това ще видим какво се случва с Алварес", добави Генади Головкин.

След като срещата с Канело пропадна, Головкин набързо финализира сделка за двубой с американеца с арменски корени Ванес Мартиросян за същата дата, но този път в Карсън, Калифорния.

"Мартиросян е различен боксьор, той е по-висок и има напълно различен стил в сравнение с Канело, но аз съм готов да сътворя поредното шоу и да дам на публиката това, което иска", завърши Головкин.

На първата пресконференция преди предстоящата среща президентът на WBC Маурисио Сулейман представи нов колан наречен "Цзелтал", който санкциониращият орган ще връчи на победителя от битката на 5-ти май. На него изпъква фразата "BATS'IL AJAW CHIAPAS", което означава "истински герой".