Звездната боксова среща между шампиона на IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин и мексиканската суперзвезда Канело Алварес ще остане без традиционното за подобна битка турне.

Всички скандали между двамата атлети, които се разиграха през последните няколко месеца, осигуриха нужната реклама, което от своя страна прави ненужно промотирането на двубоя в големите градове. Поне това е версията на опитния промоутър Оскар Де Ла Оя, който представлява интересите на Канело Алварес.

Генади Головкин обаче твърди, че знае каква е причината Алварес да не иска да се срещне с него очи в очи по време на пресконференциите, преди двамата да пристигнат в Лас Вегас в седмицата на двубоя.

"Аз смятам, че той просто не може да ме погледне в очите от срам. Той знае, че аз съм прав за всичко", заяви кратко, но ясно казахстанецът.

Под "всичко", Головкин най-вероятно има предвид жестоките критики, на които той подложи Алварес заради двете положителни допинг проби на мексиканеца, дадени през месец февруари, които се оказаха и съдбоносни за организираната им за 5-и май тази година среща.

Впоследствие Алварес се оправда, че положителните проби са в следствие на консумацията на замърсено месо, но Головкин отрече това и дори си позволи да заяви, че мексиканеца използва забранени вещества от началото на своята кариера.