Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генадий Головкин (37-0-1, 33 КО) избухна и направи нещата доста лични преди предстоящата му среща реванш с мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 КО).

35-годишният Головкин трябва да се изправи срещу Алварес в среща реванш на 5 май в Лас Вегас, след като двамата завършиха наравно в предходната битка през септември миналата година.

Към момента обаче има вероятност тази среща да бъде отменена, след като наскоро беше разкрито, че Канело е дал положителна допинг проба за забраненото вещество кленбутерол, което мексиканската суперзвезда приписва на консумацията на замърсено месо.

Головкин обаче изобщо не вярва на тези твърдения, въпреки че преди това няколко други мексикански спортисти са дали положителна проба поради същата причина - включително и други боксьори като Ерик Моралес, Франсиско Варгас и Луис Нери.

"Отново ли е виновно мексиканското месо? Стига. Казах ви, че това не е истина. Всичко идва от Канело и екипа му. Той е измамник… Те използват този вид допинг от доста време и се опитват да се преструват, че това не е така. Всичко стана ясно, когато мускулите на Алварес пораснаха значително… със видими следи от инжекциите", избухна Головкин.

"Същото нещо, мога да кажа и за неговия промоутър Оскар Де Ла Оя, той също е измамник. Погледнете снимките и попитайте всеки лекар, нека компетентно лице ви обясни как се постигат такива резултати. По-добре да използваме детектор на лъжата, тогава няма да има глупави оправдания с месо, плодове и шоколад", добави казахстанецът.

Срещата реванш между Канело и Головкин все още върви по план, въпреки че от Атлетическата комисия на Невада (NSAC) все още не са се произнесли официално относно положителните допинг тестове на мексиканеца.