Шампионът на IBF, IBO, WBC и WBA в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) е готов за още една зрелищна боксова битка с мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 КО).

Двамата премериха сили през септември в Лас Вегас, а битката завърши със спорно съдийско равенство. Сега промоутърите на двамата атлети обсъждат условията за втора среща, но Головкин не е уверен на 100%-а, че неговият опонент наистина иска тази битка.

"Не знам дали ще има втора битка - трябва да попитаме Канело. Аз съм готов, титлите са при мен, нека се срещнем през май", заяви Генади Головкин.

"Бях изненадан, когато той заяви, че ме е победил в първата среща. Това не е вярно, той не се чувстваше добре на ринга с мен. Понякога битките са трудни, смятам че първата беше добра, но втората ще бъде много по-интересна", добави казахстанеца.

До края на 2016-а година Головкин бе нокаутирал 23-ма опонента подред. През 2017-а година тази серия намери своя край, след като Головкин изкара по 12 рунда в последните си две срещи - срещу Даниел Джейкъбс през март и след това с Канело през септември.

Сега Головкин отново отказа да предвиди крайния изход на раванша, но той очаква още една изтощителна битка.

"Смятам, че спечелих първата битка, но няма да твърдя, че сега ще го нокаутирам - защото това е труден спорт и мисля, че ще бъде трудна битка и за двама ни", завърши Генади Головкин.