Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) не е особено оптимистично настроен около шанса за провеждането на мач реванш с мексиканската суперзвезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) през септември тази година.

Двамата боксьори трябваше да се изправят един срещу друг тази вечер (5-ти май) в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас, но на 3-ти април Алварес се оттегли от двубоя, тъй като стана ясно, че ще получи шест месечно наказание от Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) за двата положителни допинг тест за забраненото вещество кленбутерол.

"Бих казал, че в момента има около 10%-та шанс да стигнем до реванш с Канело. Мисля, че 10%-та е достатъчно висок шанс. Направих отстъпки на 99%-та от всички точки, по които се договорихме. Всичко беше в негова полза и според неговите изисквания. И какво се случи в крайна сметка? Той е този, който няма да се бие на 5-ти май, а аз ще съм на ринга, но с друг опонент", заяви обединеният шампион в средна категория.

Това е точно така, тази вечер Головкин ще се изправи срещу американеца с арменски корени Ванес Мартиросян (36-3, 21 KO) на боксова галавечер в Карсън, Калифорния. В този двубой казахстанеца ще се опита да изравни рекорда на Бърнард Хопкинс, като направи 20-та поредна защита на титлата си. Головкин има 19 защити на своята WBA титла.

Освен този колан, той ще защитава и тези на WBC и IBO. Единствено титлата на IBF няма да бъде заложена, тъй като от санкционния орган отказаха да приемат срещата с Мартиросян.