Коди Гарбранд никога не бяга от битки, дори ако не са в неговата категория. Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория петел лобира за среща с Ти Джей Дилашоу в UFC 222, след като шампиона в категория перо Макс Холоуей бе принуден да се оттегли от насрочената му среща с Франки Едгар, което остави събитието без неговата основна битка за вечерта.

От UFC приеха с отворени обятия идеята за реванш между Гарбранд и Дилашоу, но настоящия шампион в категория петел отказа, тъй като до въпросната вечер остава по-малко от месец, а той дори не се е върнал към пълен тренировъчен режим след раждането на сина си.

Междувременно Едгар също изяви желание да остане в бойната карта с потенциален двубой срещу непобедения претендент Брайън Ортега, но до този момент по този въпрос няма нищо официално. Може би защото договора на Ортега с UFC изтича и младокът иска да стигне до нова сделка, за да преговаря за толкова голяма битка.

И все пак, Едгар е готов да се бие с всеки, а Гарбранд не чака друга покана.

"Съгласен съм да се бия с всеки, независимо от категорията. Нека спасим тази бойна карта", заяви Едгар.

"Али Абдел-Азиз, платете ни, аз съм съгласен", заяви Гарбранд от официални си профил в Туитър.

 

Съобщението на Гарбранд е насочено към неговия мениджър, Али Абдел-Азиз, който също представлява и Франки Едгар, макар че двамата бойци не тренират заедно.

Не е ясно колко интерес може да предизвика подобен двубой, но Гарбранд е готов да влезе в клетакта след толкова кратко предизвестие, за да се опита да спаси събитието, което ще се проведе на 3-ти март в Лас Вегас.