Ти Джей Дилашоу изтърпя много тежки обиди от страна на Коди Гарбрандт и останалата част от екипа на "Team Alpha Male" преди проведеното този уикенд събитие UFC 217, но в крайна сметка той се смя последен.

Дилашоу нокаутира бившия си съотборник във втория рунд на битката им в събота, за да спечели за втори път титлата на UFC в категория „петел“. След това Гарбрандт твърдо заяви, че иска реванш, заявявайки многократно след края на битката, че той все още е по-добрият боец. Но сега, след като бе принуден да тръгне по дългия път към титлата, Дилашоу изобщо не е загрижен за това, което Гарбрандт смята, че заслужава.

"Току-що го нокаутирах във втория рунд. Той не заслужава реванш. Той е още зелен в този спорт, трябва да поработи, за да се върне обратно. Аз трябваше да получа реванш от Доминик Круз, когато загубих титлата, защото загубих след много близко съдийско решение, но не го получих. Отне ми почти две години, за да се бия отново за титлата. Мисля, че той определено трябва да поработи, за да се бие отново за титлата", заяви Дилашоу.

Ти Джей бе запитан от репортерите на пресконференцията след битката дали тези множество обиди и нападки към него от страна на Гарбранд преди началото на срещата са му оказали някакво въздействие. Дилашоу заяви, че основният урок, който е научил от срещата с Круз - битка, която също включваше много обиди и нападки - е важността да остане фокусиран и да не позволява на себе си да влезе емоционално натоварен в битката.

"Аз съм професионалист. Ако бях излязъл на ринга емоционално презареден, щях да се хвърля с всички сили към него и не знам до къде би ме докарало това. Затова запазих спокойствие и знаех, че ще победя, за да си върна това, което според мен беше мое през цялото време. В моята глава аз не загубих битките с Доминик Круз и Рафаел Асунсао (две много спорни съдийски решения), аз съм в серия от 13 поредни победи. След време ще говорите, че аз съм най-добрият боец в света. Това са неща, които трябва да преглътнете, и просто знайте, че преследвам мечтите си", заяви самоуверено Дилашоу.