Бившият шампион на WBA, IBF, IBO и WBA в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) е напълно убеден, че може да победи настоящия шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) само с една ръка.

Самоувереният британец се завръща на ринга след повече от две година на 9-ти юни срещу неназован за сега опонент. През годините, в които отсъстваше, Фюри се бореше с психически проблеми и се бе отдалечил неимоверно много от света на бокса, но споделя, че коментар на Уайлдър, в който американецът заявява: "Забравете Фюри, с него е свършено", го е накарал отново да се завърне.

"Ако трябва да бъде честен, точно Дионтей Уайлдър е причината отново да се върна в света на бокса. Той каза, че за мен няма шанс да се завръна, че с мен е свършено. Тогава исках да се хвърля в най-близката река и да умра. После си казах, че мога да обърна нещата и да го нокаутирам. Дори мога да завържа едната си ръка и пак да го победя. Нека той си избере с коя ръка да го бия - лявата или дясната. Толкова съм уверен в своите умения", заяви Тайсън Фюри.

Предстоящият опонент на Фюри все още не е ясен, но британецът се надява да се завърне в битката за световните титли до две-три срещи.

През това време шампионите в тежка категория Уайлдър и Джошуа може да са набрали дори повече увереност, но Фюри твърди, че не го е страх от нито един от двамата.

"Когато съм отново в топ форма, след няколко срещи, ще се бием, няма проблем. Ще се изправя срещу всеки, не ме е страх от никого. Уайлдър и Джошуа са добри бойци, но талантът, увереността и уменията ми са на различно ниво, което ще ми позволи да ги победя без проблем", завърши Тайсън Фюри.