Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри поиска от феновете си в "Туитър" да гласуват, за да изберат следващия му противник, но изненадващо за всички Антъни Джошуа се оказа извън посочените опции. Циганския крал обеща да се завърне на ринга до април 2018-та година и в момента провежда усилени тренировки за своето завръщане

Фюри публикува анкета в четвъртък и вече над 40,000 души са гласували.

Ливърпулецът Дейвид Прайс има победа над Фюри при аматьорите, но докато Фюри стана абсолютен шампион в тежка категория при професионалистите, кариерата на Прайс не успя да стигне своя връх и всичко за него тръгна надолу. Феновете на бокса са склонни да видят Фюри отново в действие, а самият Прайс веднага отговори на предизвикателството, настоявайки, че е готов да се изправи срещу своя сънародник.

"Тайсън, аз съм последният (и единствен) англичанин, който те е победил! Знам, че дълбоко в себе си ти все още искаш отмъщение. А сега, ако нямате нищо против, отивам да се топна в банята", заяви Прайс.

В списъка на Фюри също попадат американеца Шанън Бригс и руснакът Александър Поветкин, двама бивши претенденти за световната титла. Бригс е двадесетгодишен ветеран в спорта, докато доживотната забрана на Поветкин от WBC ще бъде отменена през декември. И двамата атлети са били залавяни със забранени субстанции в миналото.

Фюри също се интересува и от битка с победителя от срещата между Александър Устинов и Мануел Чар, но това е най-малко вероятният вариант от изброените по-горе.

Един човек, който не е включен в списъка и това прави огромно впечатление е Антъни Джошуа, който Фюри многократно предизвикваше през последните няколко седмици.

Но 29-годишният Фюри може би иска първо боксова среща, в която да може да загрее ръкавиците, преди да се впусне в дълбините на тежка категория след почти двегодишно отсъствие.