Статутът на Фабрицио Вердум като един от най-добрите ММА бойци в тежка категория се потвърди през изминалата вечер.

Вердум надделя над поляка Марчин Тибура с доста доминиращо съдийско решение (50-45, 50-45, 49-46) в основното битка на провелото се снощи събитие на Ultimate Fighting Championship в Сидни, Австралия. 

Мощният муай-тай на Вердум - особено коленете му - направиха разликата в мача. Бразилецът успешно пласираше комбинации от удари по време на всичките пет рунда и на няколко пъти почти успя да свали своя опонент на земята, но Тибура показа добра брадичка и съумя да се задържи в срещата. 

След края на срещата Вердум, който е бивш шампион на UFC в тежка категория, заяви, че вече е заслужил нов шанс да се бие за титлата и това може да се окаже напълно вярно.

"Сигурен съм, че вече съм заслужил шанса си. Не става въпрос само за последната ми победа. Аз съм победил хора като Фьодор Емелианенко, Кеин Веласкес, Минотауро Негейра. Имам своята история. Бие се в продължение на 20 години. Напълно съм заслужил шанса си", заяви Вердум.

Вердум (23-7-1) влезе в клетката и преди пет седмици, за да победи Уолт Харис чрез захват за отказване в първия рунд на битката им в UFC 216. В онази вечер "Вай Кавало" очакваше да се изправи срещу Дерик Люис, но Люис се оттегли от срещата в деня на битката заради контузия в гърба и Харис зае неговото място с предизвестие от само няколко часа. С това си решение Вердум спаси събитието и сега очаква от UFC да му се отблагодарят за това.

С изключение на доста спортната загуба от Алистър Овърдийм в UFC 213 през юли, Вердум не е усещал вкуса на поражението от май 2016-та година, когато загуби от Стипе Миочич в битка за титлата в UFC 198.

Тибура (16-3), който е претендент в Топ 10 в тежка категория, бе в серия от три поредни победи и само една загуба под банера на UFC. Последната победа на Тибура бе над ветерана Андрей Арловски в UFC Сингапур през юни.