Бившият шампион в две различни категории Паули Малиняджи не останал никак изненадан, когато научил по-рано този месец, че мексиканската суперзвезда Канело Алварес е дал положителна допинг проба за вещество повишаващо производителността.

Всъщност, Малиняджи не може да повярва, че някой е останал изненадан от тази новина. Бившият шампион и настоящ боксов анализатор смята, че всеки фен и журналист в спорта би трябвало да бъде подозрителен относно физическата форма на мексиканеца в последните няколко години.

Алварес от своя страна твърди, че замърсено мексиканско месо е виновни за забраненото вещество, което беше открито в неговата проба и не вижда никаква причина, поради която не бива да му бъде позволено да проведе планираната среща с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC Генади Головкин на 5-ти май. Малиняджи обаче изобщо не вярва на тези твърдения.

"Има много неща в бокса, за които не искам да говоря. В спорта се случват много глупости. Ако вярвате в небивалиците, че Алварес току-що е започнал да приема забранени вещества, по-добре гледайте боулинг. Изобщо не си помисляйте да гледате бокс. Ако чак тази положителна проба ви е накарала да осъзнаете, че Канело приема забранени вещества, това е същото като да вярвате, че Ланс Армстронг е бил чист, просто защото никой не го беше хванал, докато печелеше 17-ет обиколки на Тур дьо Франс, летейки през френските Алпи, докато всички останали се влачеха", заяви Паули Малиняджи.

"Ако се нуждаете от неуспешен допинг тест, за да разберете, че някои хора взимат допинг, тогава вие сте пълен глупак. И преди съм говорил за това, че в бокса има проблем с допинга, но винаги съм бил критикуван за това. Затова край. Повече няма да кажа нито една дума по тази тема", добави бившият шампион.

Алварес (49-1-2, 34 КО) е дал няколко отрицателни допинг проби пред Доброволческата антидопингова агенция (VADA), откакто даде положителна такава през миналия месец.

Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) към момента е отстранила временно Алварес и ще определи неговата съдба на среща на 10-ти април в Лас Вегас и тогава ще разберем дали реванша между Канело и Головкин ще се състои.