Треньорът на световния шампион на WBA и IBF в полутежка категория Мурат Гасиев (26-0-1, 19 КО), Ейбъл Санчес, вярва, че неговият боксьор ще нокаутира шампиона на WBA и WBC Александър Усик (14-0, 11 КО), когато двамата се изправят един срещу друг в обединителен двубой на 21-ви юли в Москва, Русия.

"Изобщо не съм нервен преди срещата. Защо трябва да съм нервен? Ако двубоят между Гасиев и Усик се проведе според правилата на аматьорския бокс, тогава бих бил нервен, но случая не е такъв. Така че няма от какво да се притеснявам. Гасиев има огромно предимство в мощта. Сигурен съм, че ще спре Усик преди последния гонг. Предполагам, че това ще стане след удар в тялото", заяви уверено треньорът.

Заслужава си да отбележим, че Мурат Гасиев е един от много малкото боксьори, редом с Бърнард Хопкинс и Хулио Сезар Чавес-младши, които никога не са се боксирали като аматьори, но в професионалната си кариера бързо са постигнали значими успехи.

На другия полюс е Александър Усик, който е считан за един от най-добрите боксьори в историята на аматьорския бокс.

Украинецът е олимпийски шампион от игрите в Лондон през 2012-та година, където на полуфиналите отстрани българина Тервел Пулев.

Към този трофей Усик може да добави и по една европейска и световна титла на аматьорската сцена.