Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, IBO, WBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 KO), вярва, че шампионът на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) няма намерение да се бие с неговия клиент на този етап.

Хърн е на това мнение, тъй като твърди, че Уайлдър е приел последните условия за провеждането на среща, но вече повече от седмица не е подписал договора за финализиране на сделката.

"Първо те ни направиха оферта, но след като поискахме актуален договор, те се отдръпнаха. Тогава ни им направихме предложение, което те приеха чак след четири седмици и поискаха договор, който им изпратихме, но той все още не е подписан. Ако искат да се бият, трябва да го подпишат", заяви Хърн.

"Не мога да разбера дали някой заблуждава Дионтей относно преговорите или той просто е напълно откачил. Гледах негово интервю миналия ден, в което казва, че в него всъщност живеят двама души - Дионтей Уайлдър и "Бронзовият бомбардировач". В такъв случай аз преговарям с откачалка. Не е никак сложно – заявихме нашите условия по сделката, включихме ги в договор и им го изпратихме", добави промоутърът.

Опитният промоутър също така вярва, че Уайлдър е психически нестабилен, когато става дума за провеждането на адекватни преговори. Истината обаче е, че срещата ще трябва да бъде финализирана в най-скоро време, защото Световната боксова асоциация (WBA) наредиха на Джошуа да направи задължителна защита на титлата си срещу руснака Александър Поветкин.

"Договорът е в него от една седмица. От WBA ни се обаждат всеки ден, за да ни питат какво става с преговорите. Дионтей и екипа му не проявяват абсолютна никаква експедитивност, освен да публикуват глупави видеоклипове в социалните мрежи. Вярвам, че Дионтей и неговият екип не искат тази битка", завърши Хърн.

Ако Джошуа и Уайлдър не стигнат до споразумение, тогава "Ей Джей" ще направи задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин, а Уайлдър ще се изправи срещу своя сънародник и задължителен претендент на WBC Доминик Бризийл.