Новозеландската боксова звезда Джоузеф Паркър (24-1, 18 КО) вече не може да се нарече световен шампион, но в следващата си среща ще се изправи срещу не по-малко класен боксьор.

Негов следващ опонент ще бъде американеца Брайънт Дженинг (23-2, 13 КО), а срещата ще се проведе на 18-ти август в Атлантик Сити, Ню Джърси. Това заяви влиятелния американски промоутър Боб Арум.

"Много сме развълнувани от тази среща. Тя ще бъде 12-рундова и ще се проведе в тежка категория. Това е двубой, който е с непредизвестен край, тъй като и двамата боксьори са от световна класа", заяви промоутъра.

Арум е започнал с организирането на тази среща веднага, след като Паркър загуби своята световна титла на WBO от Антъни Джошуа в края на март. Очаква се победителят от този двубой да има нов шанс да се бие за някоя от световните титли при най-тежките.

В последната си среща Паркър загуби от Джошуа чрез единодушно съдийско решение през март, докато Брайън Дженингс записа победа над американеца Джоуи Давейко в края на април.