Боксовият промоутър Дейвид Хигинс, която представлява интересите на бившия световен шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-1, 18 KO), заяви, че приятелят му Боб Арум, който е сред най-влиятелните промоутъри в света, възнамерява да върне новозеландеца на ринга в САЩ.

Според Хигинс, Арум им е предложил да проведат двубой с американеца Брайън Дженингс (23-2, 13 КО) на 18-и август в Атлантик Сити, САЩ. Това събитие ще бъде излъчено на живо от телевизионния гигант ESPN, което ще помогне много на Паркър от гледна точка на популяризирането му отвъд океана, където не го познават особено добре.

Бизнес партньорът на Арум, Карл Морети, пък подчерта, че все още не е взето решение, тъй като двубоят Паркър - Дженингс все още е в процес на разработване.

"Това е среща, върху която работим от известно време и се опитваме да организираме, но има много променливи и понякога е възможно да се стигне до сделка, но понякога това не се случва", заяви Морети.

В последната си среща, който се проведе на 31-и март на стадион „Принсипалити“ в Кардиф, Джоузеф Паркър загуби своята титла в тежка категория от британската суперзвезда Антъни Джошуа чрез единодушно съдийско решение.