Шампионът на WBC в тежка категория Джоузеф Паркър е впечатлен от факта, че Антъни Джошуа е нокаутирал всичките си опоненти, с които се е бил, откакто станал професионалист преди четири години.

Паркър (24-0, 18 KO) обаче знае, че той също може да удря тежко, и смята, че брадичката на Джошуа (20-0, 20 КО) е неговата слабост, който той може да използва, ако двамата се срещнат на ринга в битка за обединяване на титлите през следващата година. Ако новозеландецът получи шанс да се бие с британската суперзвезда, той е сигурен, че може да го нокаутира.

"Това ще бъде добра битка. И двамата ще пласираме много удари, много бомби. Но аз съм убеден, че мога да го нокаутирам", заяви Паркър.

25-годишният Паркър посочи и собствената си брадичка като една от най-важните причини за неговото самочувствие. Той също така наблюдавал как Владимир Кличко сваля на земята Джошуа в шестия рунд на епичната им битка на 29-ти април в Лондон. Тогава Кличко (64-5, 53 КО) не успя да завърши доста по-младия си противник в онази нощ и загуби в 11-ия рунд след технически нокаут.

"Смятам, че имам добра брадичка, а той (Джошуа) е бил свалян няколко пъти. Не казвам, че не е добър боец, но е бил свалян няколко пъти, затова мисля, че той има слаба брадичка, от която мога да се възползвам и смятам, че мога да го победя", заяви Паркър.

Новозеландецът се надява да се изправи срещу Джошуа през април или май, но непобеденият шампион на WBO също така заяви, че няма да приеме нищо по-малко 65%-35% разделение на приходите от срещата.

"Все още нямаме времева рамка за провеждането на тази среща. В момента сме отворени за преговори от тяхна страна. Ние имаме дата, на която искаме да се бием, но те може да имат различно предложение. Така че всичко опира до това да намерим някакъв общ език и да направим компромиси", завърши Паркър.