Световният шампион в тежка категория на WBA и IBF Антъни Джошуа заяви, че Джоузеф Паркър ще бъде "поразен" в предстоящата среща в Кардиф в събота.

Непобедимият британец Джошуа е фаворит и ще има предимство от домакинството, въпреки че Паркър също няма загуба в 24-те си двубоя и носи със себе си пояса на WBO.

Очаква се над 80 000 зрители да заемат местата си по трибуните и Джошуа каза, че Паркър никога няма да чуе нещо като шума, който ще бъде генериран.

"Отне ми няколко пъти, за да свикна с това", каза Джошуа, който има рекорд 20-0, заяви пред BBC.

"Това е преживяване, което все не е имал пред себе си. Това може да те обезсърчи и създаде огромен проблем. Боецът ще блокира шума, който обаче отнема цяла купчина енергия. Тогава имате боец, който се движи по вълната, което може да ви остави твърде развълнуван. Борбата е спечелена или изгубена в тренировъчния лагер, но последният болт е завинтен по време на магията от съблекалнята до първия гонг", заяви Антъни Джошуа.

Който победи ще стане шампион с три колана, а Джошуа казва, че високите залози ще създадат електрическа атмосфера в столицата на Уелс.

"Това е история. Двадесет пъти от 20 съм бил победител, така че очаквайте същата рутина", допълни Джошуа./БТА