Преди няколко дни шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа се отправи към социалните мрежи, за да се подиграе поотделно с потенциалните си опоненти за 2018 година.

Първи на прицела беше Паркър, а Джошуа пусна видеоклип на жабока Кърмит, който пие чай. Съобщението гласеше: "Джоузеф Паркър, сипвам си чай, продължавам да чета съобщенията ти в социалните мрежи и да преглеждам имейла си... Все още няма оферта".

Уайлдър беше следващият в списъка на Джошуа, британецът публикува видеоклип от YouTube с продължително интервю, в което Уайлдър призовава всички американци да му помогнат да стигне до битка за титлата с Джошуа. Съобщението към този видеоклип гласеше: "Няколко думи за битката с Уайлдър. Бъди готов и чакай оферта."

Третото и най-кратко, но най-болезнено съобщение бе насочено към Тайсън Фюри, а текстът гласеше: "Тайсън Фюри, влизай във форма дебел ши*аняк."

Сега, няколко дни след серията от подигравки към своите потенциални опоненти, Джошуа обясни, че е почувствал, че е необходимо да се защити, след като тримата бойци са го нападали словесно през последните няколко седмици.

"Опитвам се да бъде професионалист, но не забравяйте, че това е боен спорт и на огъня трябва да отвръщате с огън. Понякога, ако едно куче лае прекалено много, друго куче трябва да го захапе, за да е сигурно, че лаещото куче ще си тръгне с подвита опашка. Точно това трябва да правите с Тайсън Фюри от време на време. Точно така и стана, аз трябваше да го захапя", заяви Джошуа.

"Аз не съм от тези кучета, които си стоят в градината и лаят в продължение на часове. Аз хапя на ринга, не е нужно да крещя месеци наред преди всяка битка", добави той.