Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са на път да финализират сделката за тяхната битка, която трябва да се проведе през пролетта на 2018-та година, заяви промоутъра на новозеландеца Дейвид Хигинс.

"Битката никога не е била по-близо. Сега сме много по-близо до финализиране на сделката, защото направихме голям пробил, а именно, че двата лагера официално постигнаха споразумение за разпределението на приходите. И от двете страни направихме малък компромис и всичко си дойде на мястото", заяви Хигинс.

Най-големият проблем при провеждането на преговорите беше процентът, който двамата бойци да приберат от разпределението на наградния фонд.  От лагера на Паркър първоначално поискаха половината, но в последствие бяха готови и на 40%-та. Представителя на Джошуа Еди Хърн обаче зае твърда позиция, предлагайки на новозеландеца не повече от 30%. В следствие на това Паркър изрази готовност да се бие и за 35%-та, което приближи сделката към нейното финализиране.

"Процентът за нас ще е между 30 и 35%-та. Нека не конкретизираме, но подялбата ще е някъде по средата на това. Може би след като говорим с Еди ще обявим новината публично", добави Хигинс.

Все още няма определена дата или място за събитието, но Хигинс призна, че ще се състои в събота не по-рано от 31-ви март и не по-късно от 28-ми април. Ще се отнася до местоположението, той заяви, че битката ще се проведе в Обединеното кралство или на някое друго място в Европа, "но никога не се знае дали място като Саудитска Арабия няма да предложи 100 милиона долара и да приеме битката на своя територия", завърши Хигинс.