Шампионът по бокс в тежка категория на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) има за цел да добави още една титла към своята колекция и иска това да стане възможно най-скоро. 

Най-вероятният следващ противник за него ще бъде шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО). Двете страни водят усилени преговори за битка през март или април.

За момента преговорите са замръзнали на финансово разделение 65/35 в полза на британеца. Много е вероятно двете страни да стигнат до споразумение в следващите 10 дни, тъй като исканото разделение 70/30 от страна на Джошуа е доста близко до това на Паркър и най-вероятно крайната сделка ще бъде финализирана някъде по средата.

"Трябва да се бия за нов колан. Джоузеф Паркър е много реалистичен по отношение на преговорите и на това кога иска да се бие. Това е битка, която потенциално може да се случи през март или април", заяви Джошуа.

Според британеца и неговият промоутър Еди Хърн, Паркър е доста по-реалистичен във финансовите си претенции от световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО).

"Защо сме се насочили първо към Паркър? Не ми харесва да давам фалшиви обещание, но съм съгласен... Паркър е доста по реалистичен в преговорите.

А Хърн добави, че преговарят с Паркър вместо с Уайлдър: "Защото той е този, който е много по реалистичен... мнооого по реалистичен".

В едно от последните си интервюта Уайлдър ясно заяви, че иска финансово разделение 50/50 за битка с Джошуа, или битка за обединяване на коланите няма да има.

Хърн от своя страна заяви, че такова разделение никога няма да се случи и по негово мнение шампионът на WBC е много далеч от истината, когато става дума за претенциите си.

Уайлдър най-вероятно ще защитава титлата си срещу кубинеца Луис Ортис през първите месеци на 2018-та година. Двамата боксьори си размениха няколко приказки очи в очи, когато Уайлдър се качи на ринга при завръщането на Ортис в Маями, Флорида. Двамата трябваше да се бият през ноември, но срещата пропадна, тъй като Ортис даде положителна допинг проба няколко дни преди самата битка. За тази си проява кубинеца получи само глоба от 25,000 долара и е свободен отново да се бие.