Шампионът на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) в супер средна категория Джордж Гроувс настоява, че ще се бие във финалната среща от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS) - дори ако се наложи срещата да бъде забавена.

Британецът получи контузия в рамото в последния рунд от впечатляваща му победа чрез съдийско решение над Крис Юбенк-младши, която се проведе през изминалия уикенд в Манчестър, Англия.

Гроувс очаква проверка от специалист, но вярва, че ше бъде немислимо финалът - планиран за 2-ри юни в "О2 Арена" - да се проведе без него. Другият полуфинал в супер средна категория ще се проведе в Нюрнберг на 24-ти февруари и ще противопостави непобедения британец Калъм Смит и германеца Юрген Бремер.

Промоутърът Кале Зауерланд заяви, че имат известна гъвкавост относно датата за финала, в зависимост от времето, което ще бъде нужно за възстановяването на Гроувс. 29-годишният британец пък заяви: "Чувствам, че рамото ми е добре, след като го върнаха ня мястото му. Убеден съм, че ще се бия за трофея "Мохамед Али". Това ще бъде моят трофей - искам го".

"Ако е нужно ще променят датата, но съм сигурен, че организаторите ще решат, че е по-добре да отложат финала, отколкото да го проведат без мен, защото няма да бъде същото. За мен е от жизненоважно значение да постигна целите си, а сега мечтата ми е да спечеля турнира на Световните боксови суперсерии. Работих толкова усилено, за да вляза във финала, заслужавам подкрепата на всички. Трябва да ме види специалист, за да мога да кажа колко време ще ми е нужно. Така че 2-ри юни за сега си остава валидна дата, но все пак трябва да изчакаме решението на специалистите", добави Гроувс.

В един съвсем невероятен сценарии Юбенк-младши, който загуби от Гроувс през уикенда, ще бъде призован да се бие във финалната среща, ако контузията на шампиона изисква прекалено много време за възстановяване.