Шампионът на Световната боксова асоциация (WBA) в супер-средна категория Джордж Гроувс заяви, че за него е било изключително трудно да наблюдава как един от най-добрите му приятели Девид Хей бива пометен на ринга през изминалия уикенд.

Тогава бившият шампион в две категории Хей бе повален в нокдаун на три пъти от британеца Тони Белю, преди да бъде нокаутиран в петия рунд.

След срещата 37-годишният Хей отказа да се оттегли от спорта, въпреки че преди това заяви, че ако загуби от Белю ще окачи ръкавиците на стената.

Сега Гроувс се надява, че старият му приятел ще се върне към първоначалните си намерения и ще остане далеч от ринга.

"Когато станах професионален боксьор, Хей и неговата промоционална компания работеха за моето бъдеще. Тогава Дейвид беше на 28 години и беше изключително любезен и щедър към мен. Научих много от него в началото на кариерата ми. Той ми помогна да стана това, което съм днес. Надявам се той да намери ново признание, в което да е щастлив. Искрено се надявам, че той никога повече няма да срещи да се бие отново", заяви Гроувс.

Когато Джордж Гроувс дебютира при професионалистите, той е представляван от промоутърската компания на Хей "Hayemaker Promotions".

След това работи за кратко с промоутъра Франк Уорън, а в момента интересите на Гроувс представлява промоутърската компания "Зауерланд".