Дългогодишният коментатор и анализатор на Ultimate Fighting Championship (UFC) Джо Роган е пределно въодушевен от представянето на Хабиб Нурмагомедов (25-0), след като руснака доминира тотално Едсън Барбоса (19-5) на събитието UFC 219.

Нурмагомедов доминираше над Барбоса безмилостно в продължение на 15-те дълги минути, което накара бразилският бомбардировач сериозно да се замисли за какво му беше нужно да се захваща с него. Победата беше 25-та поредна за Хабиб, девета в октагона на UFC.

"Той е на толкова различно ниво, че шансовете на опонентите му за победа падат значително след първата минута и половина. Видяхте вида на лицето на Барбоса, две минути и той вече се опитваше да се изправи. На лицето му беше изписано: "Как по дяволите трябва да се справя с това". Хабиб просто е на много високо ниво", заяви Роган.

Тази победа на Хабиб му осигури битка за титлата в лека категория, която обаче най-вероятно ще бъде за временната такава срещу Тони Фъргюсън, тъй като безспорния шампион Конър Макгрегър все още е извън спорта...каквото и да прави.

"След подобно представяне Хабиб е най-плашещият претендент в лека категория, той е звяр. В момента пред него е Тони Фъргюсън, който е временен шампион, а пред двамата е Конър, който е безспорния шампион, но кой знае какво се случва с Конър? Мисля, че от UFC му дадоха достатъчно време да помисли по време на празниците. Очаквам в близките седмици всичко вече да се разясни", добави Роган.