Следващата голяма битка в света на бокса може да бъде между Джеф Хорн и Терънс Крауфорд, но това е за 2018-та година. Засега, великолепната за Хорн 2017-та година приключи със солидна победа и успешна защита на титлата на WBO в средна категория.

Хорн (18-0-1, 12 КО) отказа претендента Гари Коркоран (17-2, 7 КО) в 11-ия рунд на битката им в Бризбейн, Австралия, след като съдията Бенджи Естевес прекрати срещата, действайки по инструкция от ъгъла на Коркоран, от където хвърлиха бялата кърпа.

Британецът се би смело и направи всичко по силите си, но Хорн се оказа прекалено голямо препятствие за него. И двамата бойци претърпяха сериозни наранявания по време на битката, но аркада над лявото око на Коркоран беше основната причина за прекратяването на срещата.

29-годишният Хорн просто беше по-добрият боксьор на ринга. Австралиецът не остави възможност на своя опонент да приложи своя стил на игра и водеше в съдийските карти и преди края на срещата - 100-90, 99-91 и 97-93.

"Знам, че Гари се беше подготвил добре за тази среща. Той определено бе накара да дам всичко от себе си. Чувствах, че по едно време бях малко извън ритъм, но в крайна сметка успях да извоювам победата", заяви Хорн след края на срещата.

Попитан за потенциална битка с непобеденият задължителен претендент Терънс Крауфорд (32-0, 23 КО) през април, Хорн не даде точен отговор, но в крайна сметка може и да няма избор.

"Това е много вероятно. Ако това е битката, която всеки иска да види, предполагам, че това ще се случи. Все пак това е развлекателен бизнес. Правим това, което феновете искат", заяви Хорн.