Двама български боксьори се класираха днес за ¼-финалите на европейското първенство за момичета и момчета, което се провежда в курорта Албена.

Сербез Асенов спечели с пълното единодушие на съдиите срещу молдовеца Михаил Личевиси в кат. до 38,5 кг. На 1/4-финалите българското момче ще срещне Денис Сидоровс от Латвия, който почива в първия кръг, съобщават от родната федерация.

Успех в кат. до 44,5 кг постигна и Калоян Николаев с 5:0 гласа над Емануил Кулурис от Гърция. В спор за място на полуфинала той ще боксира с италианеца Ди Сантонтонио.

Стелиан Страхилов отстъпи при 72-килограмовите пред руснака Динил Колотов с прекратяване на срещата в третия рунд. 

Загуби претърпяха и двете ни момичета, които направиха своя дебют на такъв форум днес. Сиси Панайотова загуби с прекратяване на срещата в първия рунд от англичанката Ебони Джонс в кат. до 42 кг.

При 45-килограмовите Люба Атанасова също претърпя загуба, като мачът й срещу Робин Кели от Ирландия бе прекратен в третия рунд.

Утре е най-наситеният от към българско участие ден на шампионата, като на двата ринга в спортната зала в Албена ще се качат 9-има наши боксьори.