И двамата български боксьори, които се качиха на ринга в следобедната сесия от полуфиналите на турнира „Странджа“, спечелиха своите мачове и си осигуриха участие в мача за титлата утре.

Първо Боян Асенов надигра Нурбол Калжанов от Казахстан в кат. до 56 кг с 4:1 съдийски гласа – 30:27, 28:29, 29:28, 29:28, 29:28. Така най-малкият от фамилията Асенови - 18-годишният Боян, ще боксира за първата си титла при мъжете още в своя дебют при батковците. 

Негов съперник във финала ще бъде руснакът Шахриер Ахмедов, който спечели също с 4:1 срещу Хусам Удин Мохамед от Индия. 

"Щастлив и доволен съм, че ще играя на финал. Съперникът ми утре играе с обратен гард, което не ми е много удобно, но ще направя всичко възможно това да не си проличи в срещата“, призна Асенов след срещата си.

Радослав Панталеев пък отново направи истинско шоу за публиката. В зрелищен двубой с казахстанеца Абзал Кутибеков при 91-килограмовите българинът не остави никакво съмнение в превъзходството си и въпреки че получи тежка аркада на главата още във втория рунд, се боксира мъжки до края и заслужи аплодисментите на публиката. 

А съдиите нямаше какво друго да отсъдят освен 5:0 в полза на Панталеев – 30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27. Негов съперник на финала утре ще е иранецът Салар Голами, който победи също с 5:0 Абнер да Силва от Бразилия.

"В тази категория се чувствам по-добре, преди трябваше да свалям по 4-5 килограма за всеки мач", коментира Панталеев, който се качи от кат. до 81 кг. – Не съм гледал съперника си за финала, но той победи Иван Мечков на 1/4-финалите, така че тепърва ще го проучвам“. 

Във вечерната сесия с начален час 19:00 за своите полуфинални мачове ще излязат още трима българи: Кирил Русинов (60 кг), Николай Коев (69) и Петър Белберов (+91).