Двама български боксьори направиха дебют в WSB професионалните серии на Международната боксова асоциация (АИБА). Своите първи мачове за отбора на Италия (Italia Thunder) снощи в Милано изиграха националите ни Кирил Русинов в кат. до 60 кг и Благой Найденов при 81-килограмовите. 

За съжаление и двамата ни боксьори претърпяха загуби, а и тимът, за който се състезаваха, отстъпи пред тима на Великобритания (British Lionhearts) с 1-4 в мач от група В. 

Русинов бе надигран от бронзовия медалист от световното през 2015 г. Дмитрий Асанов с 3:0 (50:45, 50:45, 50:45), след като и в петте рунда тримата съдии дадоха категоричното си предпочитание за представителя на Беларус. Асанов има още една победа на голям форум над български боксьор – на Европейските олимпийски игри в Баку през 2015 г. той отстранява на ¼-финалите Стефан Иванов преди да стигне до сребърния медал в кат. до 56 кг. 

Найденов пък имаше за съперник добре познатия у нас Джоузеф Уард от Ирландия, сребърен медалист от последните две световни първенства и трикратен европейски шампион. Българският младежки олимпийски шампион от Нанджин 2014 отстъпи също с 0:3 (45:50, 45:50, 45:50) в първия си мач за италианския тим. 

Кирил Русинов и Александър Александров

източник: БФБокс