Само преди няколко часа стана ясно, че Франки Едгар отпада поради контузия от битката за титлата срещу Макс Холоуей в UFC 218, а сега научаваме, че Доминик Круз си е счупил ръката и няма да може да излезе срещу Джими Ривера в UFC 219. Тази новина бе обявена от уважавания ММА журналист Ариел Хелуани.

"Доминик Круз е аут от битката в UFC 219 срещу Джими Ривера, според мои източници. Счупена ръка. Чакаме да видим какво ще правят с Ривера", се казва в публикацията на Хелуани.

Круз е бивш шампион на World Extreme Cagefighting (WEC) и Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория петел и е защитавал коланите си четири пъти, преди да бъде изваден от спорта между 2011-та и 2014-та година поради серия от контузии. Той се завърна в Октагона през януари 2016-та година и си върна титлата в категория петел, след като надделя над Ти Джей Дилашоу, преди да я загуби от Коди Гарбрандт през миналия декември.

Тази битка с Ривера трябваше да го върне обратно в позиция, от която да може да атакува титлата. Но с тази счупена ръка, може да отнеме доста време, докато Доминик се върне към преследването на шампиона Ти Джей Дилашоу, който взе титлата от ръцете на Коди Гарбранд през изминалия уикенд в UFC 217.

UFC 219 все още няма основно събитие, но президентът на компанията Дейна Уайт заяви, че такова трябва да бъде обявено в следващите няколко дни.

Ето и каква е бойната карта към този момент:

Едсън Барбоза - Хабиб Нурмагомедов

Синтия Калвильо - Карла Еспарза

Матеус Николау - Луис Смолка

Карлос Кондит - Нийл Магни

Халил Раунтрий - Гьокан Саки

Рик Глен - Майл Джъри

Емил Мийк - Камару Усман

Марк Диакисе - Дан Хукър