Задължителният претендент на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Доминик Бризийл (19-1, 17 KO) твърди, че ще победи с лекота настоящия шампион на организацията Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), когато двамата се изправят един срещу друг по-късно тази година.

Официален договор за провеждането на този мач все още няма, но се очаква това да стане факт в следващите няколко седмици, тъй като преговорите за обединителен двубой между Уайлдър и Джошуа официално пропаднаха и американецът ще предпочете да направи задължителна защита на титлата си.

"Разгледах внимателно последните три срещи на Дионтей и видях повече слабости, отколкото силни страни, особено когато става дума за довършване на противника. Уайлдър няма основни умения, а дивите му удари наподобяват по-скоро на цирково изпълнение. Всички знаем, че има силен удар, но не знаем дали може да свали боксьор със здрава брадичка. Мисля, че когато получа възможност да се бия с него, ще ми бъде лесно да го победя", заяви Доминик Бризийл.

"Истината е, че Дионтей е изключително непохватен, което е лудост, тъй като той е олимпийски бронзов медалист и има 40 професионални срещи. Той е просто един късметлия, който се изправя срещу по-слаби съперници, чиито брадички никога не са били тествани", добави претендентът.

Без съмнение ще бъде интересно да видим двамата най-изявени американски боксьори в тежка категория един срещу друг, но срещата между тях ще събуди и малко позабравена вражда между двамата.

През февруари 2017-та година двамата стигнаха до конфронтация във фоайето на хотел в Бирмингам, Алабама. Тогава Доминик Бризийл заяви, че ще убие Дионтей Уайлдър, тъй като той и неговите хора са застрашили здравето на неговата жена и деца, които бяха с него по време на разправията.