Британският претендент в тежка категория в бокса Дилиан Уайт заяви, че ще продължи да преследва световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър, особено след това, което се случи миналата седмица в Монако.

През последните няколко месеца Уайт се стреми да си уреди среща с Уайт през февруари в Лондон, но ако това му намерение пропадне, той се надяваше на среща-реванш с Чисора, но сега това е малко вероятно, като се има предвид посредственото представяне на Чисора и загубата му от Агит Кабайел миналата седмица в Монако.

"Опитахме се да направим реванш с Чисора още през юни, но това не се случи. През февруари се надявам да се бия с Дионтей Уайлдър и ако това не се случи, Чисора беше резервният ни вариант, но сега това е малко вероятно", заяви Уайлдър.

"Продължавам да преследвам Уайлдър, но ще прегледаме и други възможности, ако той не се съгласи, но мисля, че Уайлдър ще се бие, защото говорим за доста пари, които той може да прибере", добави Уайт.

Що се отнася до Чисора и до последното му представяне, Уайт заяви: "Той изглеждаше крайно немотивиран. Дерек е странен тип и представянето му миналата седмица доказва това. Понякога се представя страхотно, а в следващия момент изобщо не му пука какво ще се случи. С последното си представяне той провали евентуален реванш помежду ни. От тази битка Чисора щеше да спечели много пари, но той сам се прецака. Много съм разочарован. Той просто не е достатъчно амбициран вече", заяви Уайт.